Per Mobergs Paella

En härlig paella med kyckling, räkor och blåmusslor.

Recept hämtat från recept.nu

paellarecept per moberg
 

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor
  • 0,5 kg färska blåmusslor
  • 1 st hel kyckling
  • 2 pkt saffran
  • 5 dl avorioris (långkornikt ris)
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st paprika
  • 2 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 krm chilipulver (om man gillar lite starkare)
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk havsalt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

  • Stycka upp den hela kycklingen i småbitar (med ben kvar).
  • Skölj och tvätta blåmusslorna noga (släng alla trasiga och dom som ej är stängda).
  • Skär upp paprikan i bitar och skala löken, hacka vitlöken.
  • Bryn kycklingen i pannan.
  • Lägg i paprikan och löken/vitlöken och riset. Blanda runt.
  • Häll över buljongen, tomaterna, saffran, paprikapulvret och chilin.
  • Smaka av med salt och peppar och lägg på locket. Låt sjuda sakta under lock i 20-30 minuter.
  • När 5-6 minuter återstår läggs dom tvättade blåmusslorna och räkorna ner. Serveras något krämig i konsistensen.
 
Paellapaket med 50cm panna i polerat stål, 13 portioner

Paellapaket med 50cm panna i polerat stål, 13 portioner

paellapanna


Paella-kit med 50 cm panna i polerat stål, lagom för 13 portioner, kittet inkluderar gasbrännaren med Justerbara ben för ojämn mark samt reduceringsventil med slang som passar svenska PC5 och P6 gasoltuber.

1 649:-2 182:-


  • Fri frakt vid köp över 1000:-
  • Säkra betalningar
  • 031 - 314 75 20